Život

Kako putovati s kućnim ljubimcima? Otkrivamo vam 5 stvari na koje trebate paziti kako biste imali bezbrižan odmor

46% kućanstava u Europi ima barem jednog kućnog ljubimca, pokazuju podaci godišnjeg izvješća Europske federacije industrije hrane za kućne ljubimce (FEDIAF). Osim tog podatka izvješće donosi zanimljive informacije za sve ljubitelje kućnih ljubimaca. Primjerice, broj obitelji koje se brinu o kućnim ljubimcima u Europi povećao se za 5,1%, čime je ukupan broj kućanstava s četveronožnim prijateljima porastao na 91 milijun.

Što se Hrvatske tiče, istraživanje tvrtke TMG provedeno prošle godine u 40 europskih zemalja, pokazalo je da vodeću poziciju među kućnim ljubimcima drže psi (čak 59% ispitanika ima psa), dok ih slijede mačke s 53%.

Imajući u vidu navedene rezultate istraživanja kao i vrhunac ljetne sezone, donosimo korisne savjete za sve vlasnike koji se ne žele odvajati od četveronožnih prijatelja tijekom ljetnog godišnjeg odmora. Bilo da posjedujete mačku, psa ili neku drugu životinju, važno je da planirate svoja putovanja u skladu s njihovim potrebama počevši od odabira prikladne destinacije, do osiguravanja uravnotežene prehrane kako bi se osjećali što ugodnije tijekom svojih novih avantura.

O ljetnim avanturama s voljenim četveronožnim prijateljima govori i Vanja Vagić, voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Mars za UBBAI regiju: “Provođenje više vremena sa svojim ljubimcem tako što ćete ga dovesti na posao ili sa sobom na odmor donijet će vam radost, ojačati vezu i stvoriti nezaboravne uspomene. Mars je tvrtka koja je jedan od ciljeva stvaranje boljeg svijeta kroz način na koji poslujemo. A taj trud nije rezerviran samo za ljude nego i za kućne ljubimce. Kako bismo se odužili kućnim ljubimcima za svu ljubav, radost i podršku koju donose u naše živote, predani smo stvaranju boljeg svijeta za njih. Bilo da se radi o našim naporima da udomimo sve ljubimce s ulice ili da stvorimo zajednice i gradove u kojima su oni zdraviji, sretniji i prihvaćeniji. Stvaranje lijepih i nezaboravnih uspomena trebao bi biti apsolutni prioritet za vlasnike kućnih ljubimaca. Dakle, planirate li putovanje, opuštanje na plaži ili planinarenje, svakako razmislite o svom četveronožnom prijatelju i zajedno krenite na nevjerojatan odmor!“

U nastavku donosimo pet savjeta tvrtke Mars za putovanje s kućnim ljubimcem, a koji su posebno važni tijekom ljetnih odmora.

1. Destinacija

Prije planiranja odmora s kućnim ljubimcem, važno je istražiti destinaciju – kakva je klima, ima li dovoljno aktivnosti za vaše ljubimce, imate li u blizini veterinara. Na primjer, ako ste se zaputili na plažu, provjerite prije toga ima li u okolici plaža za kućne ljubimce. Ako imate u planu planinariti, provjerite je li staza prikladna za kućne ljubimce i pobrinite se da se svi uključeni mogu zabaviti.

2. Prijevoz

Provjerite uvjete putovanja sa životinjama odabranom vrstom prijevoza. Po potrebi pripremite potrebnu medicinsku dokumentaciju i provjerite je li putovnica vašeg četveronožnog prijatelja uredna. Ako više volite putovati automobilom, pobrinite se da se životinja osjeća ugodno. Ako nema iskustva s vožnjama automobila, preporučljivo je napraviti nekoliko kratkih probnih vožnji po gradu, kako bi se vaš ljubimac naviknuo prije puta.

3. Smještaj

Budući da sve više hotela i apartmana danas dopuštaju kućne ljubimce, još je uvijek važno provjeriti njihova pravila o kućnim ljubimcima, dodatne naknade i ograničenja kako biste izbjegli neželjene neugodnosti po dolasku.

4. Hrana

Moguće je da je promjena uobičajene atmosfere stresna za ljubimce. Kako biste izbjegli dodatni stres za svog krznenog prijatelja, morate pripremiti dovoljnu količinu hrane i poslastica koje vaš ljubimac već poznaje i voli. Proizvodi tvrtke Mars unutar portfelja Pedigree, Whiskas i drugih poznatih robnih marki tvrtke Mars savršeni su za tu priliku, njihov široki izbor hranjive i pakirane hrane iz održivih izvora sadrži sve što je potrebno da vaši ljubimci budu sretni i zdravi. Također, pobrinite se i osigurajte dovoljno vode za vrijeme ljetnih vrućina. Preporučuje se da ponesete i prijenosnu zdjelicu ili bocu za kućne ljubimce. Kako bi se vaš ljubimac dobro osjećao i dobro prilagodio novoj sredini, pokušajte se pridržavati rasporeda hrane, šetnje i odmora kojeg slijedite kod kuće.

5. Zabavite se

Ovo je najvažniji savjet od svih. Odmor s kućnim ljubimcima savršena je prilika da stvorite nezaboravne uspomene, ali i da još više učvrstite vezu sa svojim četveronožnim prijateljem. Poznavajući temperament, raspoloženje i ponašanje vašeg ljubimca, možete improvizirati, prilagoditi se trenutku i stvoriti što više pozitivnih emocija i zabavnih trenutaka iz vaših zajedničkih avantura.

O TVRTKI MARS

Tvrtka Mars vođena je uvjerenjem da svijet koji želimo sutra započinje s onim kako poslujemo danas. Kao globalna obiteljska tvrtka, Mars se transformira, uvodi inovacije i razvija kako bi pozitivno utjecao na svijet. U našem raznolikom i rastućem portfelju kvalitetnih konditorskih proizvoda, hrane te proizvoda i usluga za njegu kućnih ljubimaca zapošljavamo više od 140.000 predanih suradnika. S godišnjom prodajom od gotovo 45 milijardi dolara, proizvodimo neke od najomiljenijih svjetskih robnih marki, uključujući Ben’s Original™, CESAR®, Cocoavia®, DOVE®, EXTRA®, KIND®, M&M’S®, SNICKERS®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN® i WHISKAS®. Stvaramo bolji svijet za kućne ljubimce putem naše globalne mreže bolnica za kućne ljubimce i dijagnostičkih usluga – uključujući AniCura, BANFIELD™, BLUEPEARL™, Linnaeus i VCA™ – koristeći vrhunsku tehnologiju za razvoj revolucionarnih programa u genetskom zdravstvenom pregledu i DNK testiranju. Za više informacija o tvrtki Mars posjetite www.mars.com. Pridružite nam se na Facebooku, Twitteru, Instagramu, LinkedInu i YouTubeu.

FOTO: PROMO


Back to top button