Život

Zaronite u rijeku Kupu koja skriva brojna antička nalazištaPovijesni brod žitna lađa, koja plovi Kupom, pruža pravu pustolovinu i jednostavno uživanje na rijeci uz pričanje brojnih legendi, kupanje na jedinstvenim lokacijama, a od sada i ronjenje u rijeci koja skriva brojna antička nalazišta kao i potopljeni brod čija se lokacija drži u tajnosti.

Vrijeme na selu teče sporije. To vrijedi za mnoga mala naselja uz rijeke koje okružuju Karlovac. Daleko od gradske vreve ili bučnih prometnica, na takvim mjestima nije neuobičajeno da prođu i sati bez da se čuje zvuk motora automobila. Prolijetanje vilin konjica ili bljesak vodomara koji leti iznad vode ponekad je jedina stvar koja se ovdje može usporediti s mahnitim tempom života kakav se može iskusiti negdje drugdje. Zato je odlazak na Kupu idealan bijeg iz grada, a možete i doživjeti kontinentalno ljeto u punom sjaju. Kupanje u čistoj rijeci jedinstven je doživljaj, a tamo vas uvijek čeka i žitna lađa, jedinstvena lađa iz prošlosti, zahvaljujući kojoj se vratila plovidba na rijeku Kupu nakon 150 godina.

Iako je more prirodno na vrhu popisa kada je u pitanju ronjenje, rijeke su često zanemarene, a također nude fantastična iskustva. Baš poput mora, rijeke nude širok spektar izazova i uvjeta za ronjenje u što se možete uvjeriti i sami uz pratnju vrhunskih instruktora u sklopu izleta žitnom lađom.

Voda rijeke Kupe je osvježavajuća u ljetnim mjesecima, a olupina broda stara stoljećima, čija se lokacija drži u tajnosti, izgleda kao da je potopljena tek nedavno. Kupa je mistična, mjestimično s malom strujom i zanimljivim mjestima za ronjenje koja se mogu i dramatično promijeniti nakon jake kiše te promjene brzine struje, tako da je svaki put drugačija.

Izlet na Kupu i bijeg iz grada omogućit će vam uživanje s obitelji i prijateljima u netaknutoj prirodi, plovidbi, kupanju i ronjenju u rijeci te kušanju domaćih delicija, a moći ćete osjetiti barem na jedan dan ugođaj seoskog života uz ovu čarobnu rijeku – rijeku života.

Fotograf: Franjo Braim, RK Žabac, Karlovac

Back to top button