Život

Zagreb postaje sjedište inovatorstva

Od 26. do 28. rujna, Zagreb postaje sjedište inovatorstva. Druga najstarija izložba inovacija u svijetu i druga najveća europska izložba inovacija privukla je 450 izložaka iz 23 države. Inovacije dolaze iz svih područja znanosti. Uistinu je teško i zamisliti što sve mogu biti inovacije. One su kao takve pokretač gospodarstva, od inovacija sve kreće. 

Oni će svoje inovacije izložiti na Zagrebačkom velesajmu u već spomenutom terminu. Osim izložbenog karaktera Inova nudi i onaj poslovni, u kojem će domaći inovatori i poduzetnici u razgovorima s inozemnim kolegama tražiti put i plasman svojih proizvoda na eminentna svjetska tržišta. Brojne domaće inovacije tijekom godina predstavljene su na eminentnim svjetskim sajmovima inovacija. Jedna takva tvrtke Dok-ing nedavno je oduševila žiri na prestižnom salonu inovacija u Americi. Zagreb će osim izložbe biti i mjesto susreta brojnih inovatora. Bit će to prilika za razmjenu iskustava i ideja. Posebo se to odnosi na naše mlade inovatore koji u razgovoru sa svojim stranim kolegama dobivaju neizmjerno iskustvo. Bit će na ovogodišnjoj Inovi i brojnih radionica, panela, diskusija. Sve na temu inovacija, ali i poduzetništva. 

47. Hrvatski salon inovacija – INOVA 2023. i 19. Izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova – Budi uzor 2023. održat će se na Zagrebačkom velesajmu u Kongresnoj dvorani. Budi i ti dio ove zanimljive priče i podrži naše, ali i strane inovatore.

FOTO: PROMO


Back to top button