Showbiz

Napokon stižu predstave! Evo dvije sjajne zbog kojih ćete rado otići u kazalište

Nakon gotovo tromjesečne pauze uzrokovane epidemiološkim mjerama, Teatar EXIT vraća se u dio zagrebačke kulturne i kazališne ponude.

Na repertoaru su dvije najnovije predstave Teatra EXIT koje se izvode na dvije lokacije kroz dva vikenda.
Riječ je o predstavi “FEŠTA” koja igra u Teatru EXIT te predstavi “TIHA NOĆ” čije se izvedbe održavaju u Studiju EXIT.

Ako vam je dosta pandemije, prepustite se predstavi „FEŠTA“ koja će vas odvesti 5 godina u budućnost iz koje će se na pandemiju gledati s barem malo smijeha. Naime, predstava je koncipirana kao proslava 5. godišnjice braka bračnog para Josipe i Josipa koji su organizirali tematsku zabavu pod maskama kao sjećanje na svoje vjenčanje 2020. godine. Par će vam na proslavi otkriti sve o sebi i svom odnosu – i ono što su planirali i ono što nisu.  Publika pritom neće samo svjedočiti njihovim pričama, nego će biti i dio njih. O čemu se točno radi, najbolje ćete provjeriti ako osobno dođete na ovu neobičnu proslavu godišnjice braka 20.3. (sub) i 26.3. (pet) u 20h u Ilicu 208. Predstava je autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine koji ujedno i glume u predstavi, dok je umjetnička savjetnica na projektu bila Anica Tomić.

U Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) na repertoaru je „TIHA NOĆ“, predstava u izvedbi Franje Dijaka te režiji Matka Raguža. Predstava progovara o usamljenosti, socijalnim pritiscima i osjećaju nepripadanja stavljenih u kontekst Božića. Iako najprigodnija za božićno vrijeme, priča je to koja ima dublju pozadinu i koja se proživljava u svakom dijelu godine pa tako i u vrijeme Uskrsa koji nam se bliži, a čiji su imperativi i okolnosti vrlo slični onim božićnim. Bitka je to sa samim sobom koja se vodi neprestano, a kako ju je na Badnjak vodio Bruno, glavni junak ove priče, možete vidjeti u subotu 20.3. i 27.3. u 19h u Gundulićevoj 37/1.

Ulaznice su dostupne online na www.ulaznice.hr i na blagajni Teatra EXIT 20.3. i 26.3. od 18 do 20h. Ulaznice za predstavu “TIHA NOĆ” dostupne su i na dan izvedbe u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) od 18 do 19h, gdje je moguće isključivo gotovinsko plaćanje.

Autor fotografije: Hrvoje Zalukar

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu.


Back to top button