Život

Tako ljubičast i tako popravljiv! Upoznajte ovaj mobitel

Zamijenite bateriju, zaslon i priključak za punjenje na Nokia Shadowu s pristupačnim dijelovima iz iFixita

HMD Global, dom Nokia telefona, danas najavljuje potpuno novi telefon koji se može popraviti, Nokia Shadow u genijalnoj ljubičastoj boji. Ako vam je ikada ispao telefon, vjerojatno ste morali živjeti s napuklim ekranom. Nokia Shadow napravljena je s mogućnošću popravka QuickFix tako da možete sami zamijeniti napuknute zaslone, savijene priključke za punjenje i stare baterije. U suradnji s tvrtkom iFixit, ovaj se ljubičasti ljepotan može popraviti korak po korak, pomoću praktičnih i pristupačnih zamjenskih dijelova.

Nedugo nakon proglašenja „Colour of the Year 2023“ i Digital Lavender boje, koju predviđaju stručnjaci za globalne trendove WSGN, Nokia Shadow stiže u ljubičastoj boji i prvi je popravljivi pametni telefon s 5G vezom tako da možete snimati, dijeliti, kupovati, streamati, sve svojim tempom i u svom stilu. Osim toga, izrađen je od 65% recikliranog stražnjeg poklopca i upakiran u mješovito pakiranje s FSC® certifikatom.

Lars Silberbauer, direktor marketinga HMD Globala, doma Nokia telefona, rekao je: “Sa sigurnošću se može reći da Purple ima veliki trenutak ove godine. Ne samo da Nokia Shadow izgleda sjajno, već je i nastavak našeg puta mogućnosti popravka koji je sada temeljni dio načina na koji dizajniramo pametne telefone.”

Kyle Wiens, CEO, iFixit: “Oduševljen sam što vidim kako naše partnerstvo s HMD Globalom preokreće plimu u korist samopopravljanja. Ne radi se samo o nabavi dijelova; radi se o sijanju etike „uradi sam“ među potrošačima i signaliziranju da je doba samoposlužnih popravaka doista pred nama.”

Tako brzo

Dobite odgovore. Podijelite fotografije. Pregledavajte, kupujte, radite i igrajte se – što god za vas značilo biti online, 5G povezivost koju pokreće Qualcomm®Snapdragon™ 480+ 5G mobilna platforma, brzo vas dovodi kamo želite. Uz to, s puno memorije, hrpom prostora za pohranu i pametnom pozadinskom optimizacijom, možete bez problema „skakati“ s jedne aplikacije na drugu.

Tako jasno

Kamera od 50 MP radi s nekim od najpametnijih AI slika za snimanje jasnih fotografija, čak i u težim uvjetima. Portretni način rada stavlja vašu točku fokusa u središte pozornosti, dok noćni način rada pomaže pri kvalitetnim snimkama nakon mraka koje se sve mogu vidjeti na HD+ zaslonu od 6,56 inča. A uz OZO 3D snimanje zvuka, vaši videozapisi zvuče jednako dobro kao što izgledaju.

Toliko baterije

S nevjerojatnim trajanjem baterije od 3 dana, vaša baterija Nokia Shadow zadržat će 80% svog izvornog kapaciteta nakon 800 ciklusa punjenja – to je otprilike četiri godine punjenja.

Tako izdržljiv i siguran

Kao i svi Nokia telefoni, Nokia Shadow napravljen je da traje i rigorozno je testiran na izdržljivost na svakodnevne udarce. Također ostaje ažuran, s 3 godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja i 2 godine nadogradnji OS-a5.

Uz Android™ 13 imate veću kontrolu nad time kojim informacijama aplikacije mogu, a kojim ne mogu pristupiti, uključujući određene fotografije, videozapise i povijest međuspremnika. Uz do 3 godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja, nećete uskoro brinuti o “zastarjeloj zaštiti”.

Sve predložene Nokia modele po navedenim cijenama možete naći kod svih prodajnih partnera: Smartson, E-kupi, Links, Mobis te kod operatera Telemach.

Preporučena maloprodajna cijena:

259,00 €

Kompleti za postavljanje kod kuće i zamjenski dijelovi za Nokia Shadow dostupni su na iFixit.com.

FOTO: PROMO


Back to top button