Život

Svjetski uspjeh naše poznate frizerke na Paris Haute Couture Fashion Weeku

Paris Haute Couture Fashion week jedan je od najvažnijih i najprestižnijih događaja u svijetu mode, a i ove godine jedna od naših najuspješnijih frizerki i kreativna direktorica salona Fabula de Forma Katica Topčić sudjelovala je u backstageu za kosu kao dio tima renomiranog brenda za njegu kose Kevin.Murphy.

Katica Topčić je surađivala s poznatim sirijskim modnim dizajnerom Ramijem Al Alijem na predstavljanju haute couture kolekcije za proljeće/ljeto 2024. Svoj debi na Paris Fashion Weeku Al Ali je imao 2012. godine i već godinama kreira prepoznatljive i jedinstvene couture i ready to wear modne linije. Iako godinama ima vjerne obožavatelje među poznatim osobama i članovima kraljevskih obitelji, nedavno je odjenuo i svjetske zvijezde Beyonce, Jennifer Lopez i Naomi Campbell.

Bezbrižni duh beduinske tradicije

„Za mene je ovo bilo jedno veliko i divno iskustvo i opet sam stupila izvan svoje komfor zone što volim. Suradnja s kolegama i dizajnerom je bila jako ugodna s  obzirom na njegovu profesionalnost i organiziranost, a organizacija cijele revije bila je na svjetskoj razini i opet sam imala priliku naučiti puno novih stvari“, rekla je Katica Topčić.

Kreativni tim pronašao je inspiraciju u beduinskoj tradiciji koja Al Alija podsjeća na njegovo djetinjstvo. Elegantna i suptilna tekstura kose te klasični stilovi frizura savršeno su upotpunili jedinstvene kreacije, a da nisu odvukle svu pažnju s prekrasnih haljina.

Svaka frizura, koja je uglavnom stilizirana kao kombinacija niskog repa i opuštene, blago raščupane punđe, prilagodila se obliku haljina i omogućila besprijekorno sjedinjavanje dvaju umjetničkih svjetova. Cijeli kreativni koncept uklopio se u viziju Al Alijeve kolekcije – prikazati i slaviti organsku ljepotu i bezbrižni duh beduinske estetike.

Svaki dan može biti naša modna pista

Katici je ovo bio četvrti put da sudjeluje na Couture Fashion Weeku. Zajedno s Kevin.Murphy timom pripremala se mjesec dana te je bila uključena u svaku fazu pripreme.

„S obzirom da je ove godine popularna prirodna i neobrađena kosa, popularno nazvana bedroom hair, s dizajnerom smo dogovorili upravo takav izgled, dok smo pazili na detalje kako bismo mogli umetnuti u kosu nosač žice na koju se stavljala predimenzionirana naušnica koja je bila preteška za uho pa je naš zadatak bio sakriti je s kosom. Vodili smo se dizajnerovom linijom kreacija u kolekciji za proljeće/ljeto 2024. i na taj način ukombinirali stil frizure s haljinama“, otkrila je Topčić.

Ovo je već 14. put zaredom da Kevin.Murphy i njihovi vrhunski stručnjaci surađuju s Ramijem Al Alijem na predstavljanju njegovih modnih kolekcija. Uspješno je premostio jaz kombinirajući

elemente zapadnog i arapskog modnog izričaja pa je tako svaka frizura zajedno s prekrasnim modnim kombinacijama odala počast bogatoj i ponosnoj arapskoj kulturi.

Iako couture kreacije i pripadajuće frizure inače nisu nosiva moda i gotovo se ekskluzivno nose na crvenom tepihu i glamuroznim kampanjama, naša poznata frizerka smatra da se mogu uklopiti i u vlastite važne životne događaje. „Ja uvijek kažem, ulica je naša modna pista pa zašto ne nositi te frizure i svaki dan ako se želite i volite osjećati posebno“, savjetuje kreativna direktorica salona Fabula de Forma.

FOTO: PROMO

Back to top button