Život

ReDizajn Expo: Kreativnost kao simbol otpora i promjenaS  ponosom vas pozivamo na ReDizajn Expo, izložbu koja slavi kreativnost, inovativnost i održivost. Pridružite nam se 8. lipnja u Radionica 32, Ul. Antuna Mihanovića 32, Zagreb i otkrijte kako mladi umjetnici mijenjaju svijet kroz recikliranje i prenamjenu tekstila.

U dinamičnom ritmu suvremenog života, brza moda bljeska kao privlačan trenutak – svijetla, moderna i dostupna. No, iza te privlačne površine krije se kompleksna mreža ekoloških i društvenih problema. Svaka nova kolekcija, svaki komad odjeće koji brzo prolazi kroz naše ormare, nosi sa sobom duboke posljedice za naš planet i ljude koji ga nastanjuju.

No, unatoč ovim mračnim stranama, postoje i rješenja za budućnosti. Umjetnost i kreativnost nude moćna sredstva za promjenu i transformaciju. Oporaba, reciklaža i redizajn nisu samo ekološke prakse, već i izrazi umjetničke vizije i inovativnosti. Radovi koje ćete moći vidjeti na izložbi djela su učenika nastala kroz radionice oporabe tekstila pod vodstvom Snježane Horvatić Popović iz Param Param Upcycle.

Kroz umjetničku prizmu, oporaba starih odjevnih predmeta postaje čin stvaranja novih narativa. Svaki komad odjeće koji se ponovno koristi i prenamjenjuje, postaje svjedok održivosti i simbol otpora protiv potrošačke kulture. Kreativni proces oporabe oslobađa našu maštu, omogućujući nam da vidimo ljepotu i potencijal u onome što je već postojalo. Redizajn predstavlja suštinski umjetnički čin, proces koji spaja prošlost i budućnost. Prenamjena starih odjevnih predmeta u nove, jedinstvene kreacije zahtijeva kreativnost, vještinu i viziju.

Inspirirajte se radovima mladih umjetnika i otkrijte bolje, ekološki prihvatljive alternative.

Ulaz na izložbu je besplatan i otvoren za javnost.

Uz izložbu održat će se i predavanje o održivom poslovanju, namijenjeno svima koji teže kreativnom izražavanju i u potrazi su za održivim načinima stvaranja u suvremenom svijetu, profesionalcima i onima koji to tek žele postati. Naučite kako svoj rad uskladiti s principima spore mode, oporabe i ekološki prihvatljivih alternativa. Sudjelovanje na predavanju je besplatno, ali zbog ograničenog broja sudionika molimo prijave putem prijavnice. Sve informacije potražite na FB eventu ili na profilima udruge ArtiZanat.

ReDizajn Expo je više od izložbe – to je pokret za promjenu. Pridružite nam se i postanite dio zajednice koja stvara održivu budućnost kroz kreativnost i inovaciju.

FOTO: PROMO

Back to top button