Život

Ovo nemojte propustiti! Ako volite prirodu i društvo ovo je prilika da uživateTreće izdanje Hrvatskog Festivala Hodanja po treći puta održava se u Gospiću i Otočcu!

I ove godine u Lici će se održati masovna sportsko-rekreativna manifestacija Hrvatski Festival Hodanja koja će još jednom okupiti brojne sudionike iz cijele Hrvatske te inozemstva.

U gradovima domaćinima Gospiću i Otočcu sudionici će hodati stazama imena Tesla i Gacka – odnosno prehodati čak šest ruta različitog intenziteta koje objedinjuju prirodne i kulturne ljepote Like. Staze imena Tesla i Gacka, koje objedinjuju jednog od najvećih inovatora svih vremena te jednu od najčišćih europskih rijeka, na prvu sugeriraju da se radi o jedinstvenim rutama svjetskog glasa, zbog kojih se hodači vraćaju iz godine u godinu.

Nakon dvije izuzetno uspješne godine, te lanjske pauze uzrokovane korona virusom, organizatori su spremni za najveću posjećenost do sada.

Festival ove godine za promjenu starta u Otočcu, gdje su trasirane staze imena Gacka, nakon čega se seli u Gospić na staze Tesla. Četvrti rujan je dakle rezerviran za Otočac gdje će svi prijavljeni „šetači“ savladavati tri staze dužine 10+, 20+ i 30 +kilometara, dok se petog rujna u Gospiću također hoda stazama dužine 10+, 20+ i 30+ kilometara. Sudjelovati mogu baš sve dobne skupine, a nije važna ni vaša kondicijska pripremljenost. Jedino što je važno je dobra volja te želja za druženjem i neponovljivim iskustvom u prekrasnoj Lici.

Na posljednjem Festivalu Likom je hodalo oko tisuću hodača, a ove godine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, organizatori vjeruju u još bolji odaziv jer se grupe hodača već prijavljuju.

Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj, a konačni cilj je kao i slična događanja u svijetu koja se održavaju već dugi niz godina, okupiti i po nekoliko desetina tisuća hodača. Hrvatski Festival Hodanja započeo je i proces učlanjivanja u Svjetski savez hodanja (IML) što je pandemija usporila, no uskoro bi trebalo biti realizirano te će projektu dati veliki vjetar u leđa.

Svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute! Već je to poznat moto svih sudionika Hrvatskog Festivala Hodanja i najbolja pozivnica građanima svih dobnih skupina koji žele nešto dobro napraviti za svoje zdravlje, dobro se provesti te uživati u prirodi, da postanu sudionici trećeg izdanja Hrvatskog Festivala Hodanja.

Prijave traju do 24. kolovoza putem portala Stotinka: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1315

Festival se održava u organizaciji Hrvatskog Saveza Hodanja i suorganizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika travel d.o.o

Organizator će se pridržavati svih epidemioloških mjera propisanih Stožerom Republike Hrvatske.

Službena Web stranica manifestacije:

http://www.croatiawalk.com/

FOTO: PROMO

Back to top button