Zanimljivosti

Ovo je prilika da pomognete svima kojima treba! Pokrenuto je ZELENO SVIJETLONa području Republike Hrvatske od 26. travnja 2021. godine aktivno djeluje Humanitarna udruga „Zeleno svijetlo Glina“ koja je registrirana pri nadležnom upravnom tijelu Sisačko-moslavačke županije.

Udruga je osnovana i cilju promicanja, razvoja i unapređenja društvene solidarnosti prema obiteljima i pojedincima koji su pretrpjeli štetu u katastrofalnom potresu u prosincu 2020. godine na području Sisačko-moslavačke županije.

Udruga sukladno ciljevima Udruge djeluje na području humanitarnog djelovanja, bez namjere stjecanja dobiti, te prikupljena sredstva i pomoć prosljeđuje isključivo obiteljima i pojedincima kojima je pomoć najpotrebnija.

Djelatnosti Humanitarne udruge „Zeleno svijetlo Glina“ su:

– pomoć žrtvama prirodnih katastrofa,

– pomoć u podmirivanju osnovnih životnih potreba,

– ostale djelatnosti humanitarne pomoći,

– poboljšanje kvalitete života i zdravlja,

– jačanje suradnje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje,

– prikupljanje dobrotvornih novčanih priloga i darova iz inozemstva i tuzemstva,

– stjecanje novčanih sredstava putem programa u projekata Udruge financiranih iz državnih

proračuna i proračuna jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te fondova iz inozemnih izvora.

Od samog početka svoga rada Humanitarna udruga „Zeleno svijetlo Glina“ se zalaže za jednaka prava prilikom pomoći svih potrebitih koja je snašla nesreća zahvaćenim prirodnom katastrofom. Stoga pokušavamo prikupiti sredstva kojima bi im osigurali život dostojan čovjeku i obitelji na tom zahvaćenom području.

Organizacijsko djelovanje naših članova prepoznato je i prije vremena osnutka ove Udruge od strane privatnih i pravnih osoba na području Republike Hrvatske i inozemstvu koji su htjeli učestvovati svojim darovima i ostalim vidovima pomoći od samih početaka krize uvjetovano prirodnom katastrofom na području Sisačko-moslavačke županije. Njihovo organizacijsko djelovanje rezultiralo dobrom medijskom popraćenošću gdje su uspjeli medijima ukazati na probleme najgorih slučajeva mladih obitelji sa tog područja skrećući pažnju samo na potrebite, te se time organizirala pozamašna pomoć što je na kraju rezultiralo „sretnom pričom“ koja je također bila dobro popraćena medijskom pažnjom na našim najposjećenijim novinskim listovima i portalima, te od ostalih nacionalnih televizijskih kuća. Jedna od tih sudbinskih priča su i one o 38-godičnjem samohranom bolesnom ocu Daliboru Vignjeviću i njegovoj kćerci Lili,pomoć 37-godišnjem Ivici Jambrešiću i njegovoj obitelji, te pomoć 36-godišnjem Mariju Milekoviću i njegovoj obitelji bez čijeg angažmana članova naše Udruge takve sudbine nebi uopće došle do očiju i srca javnosti.

Ponukani tom aktivnošću naši članovi su odlučili osnovati Humanitarnu udrugu „Zeleno svijetlo Glina“ kako bi pravno ostvarili još bolju podršku od strane Republike Hrvatske, te omogućili još bolju pomoć krajnjim korisnicima koju su im do sada svesrdno pružali.

Svojom donacijom omogućit ćete malo radosti i nade tih žrtava koje su donedavno imale normalan i dostojan život, kako bi im ponovo podarili mogućnost da se vrate u vrijeme kada su imali dovoljno za svoje nužne egzistencijske životne potrebe i dostojanstvo po mjeri čovjeka.

Molimo Vas da prema svojim mogućnostima pomognete obiteljima i pojedincima u potrebi na zahvaćenom području prirodnom katastrofom te novčana donirate sredstva na račun:

Humanitarna udruga „Zeleno svijetlo Glina“ Jukinačka ul. 65, Glina

IBAN: HR 80 2484 0081 1352 03586

SWIFT: RZBHHR2X

U vjeri i nadi da ćete nam pomoći u namjerama koje smo zacrtali, srdačno Vas pozdravljamo.

https://www.facebook.com/lightonglina/

FOTO: PROMO

Back to top button