Život

Ovo je najpoželjnija luksuzna destinacija na svijetu

Međunarodna mreža za organizaciju luksuznih putovanja „Traveller Made” proglasila je Beč najpoželjnijim odredištem u ovoj godini. Za ovu prestižnu titulu natjecali su se i Zürich, Japan, Novi Zeland, Koreja i Australija.  

Austrijskoj prijestolnici pripala je nagrada za najpoželjniju destinaciju 2021. godine koju dodjeljuje prestižna organizacija u industriji luksuznog turizma „Traveller Made”. Ovo priznanje Beč je dobio zahvaljujući svojoj odličnoj ponudi za luksuzne putnike koja uključuje ekskluzivnost, jedinstvenost i vrhunsku kvalitetu u svim segmentima. No, veliku ulogu u tome igrao je i aktivan angažman bečke turističke zajednice „WienTourismus“ koja je i tijekom pandemije ulagala brojne napore kako bi se Beč pozicionirao kao vrhunsko međunarodno odredište za luksuzna putovanja. Osim Beča za titulu „Most Desired Preferred Destination” natjecali su se i Zürich, Japan, Novi Zeland, Koreja te Australija.

Goldenes Quartier / Goldenes Quartier: luxury shopping area

Direktor Bečke turističke zajednice Norbert Kettner istaknuo je da je nagrada za najpoželjniju luksuznu destinaciju 2021. velika čast za Beč, a u ovim vremenima ujedno i važan signal luksuznim putnicima koji su kao ciljana skupina od strateške važnosti za cijelu austrijsku metropolu. Bečka turistička zajednica od 2017. provodi različite aktivnosti kako bi se austrijska metropola etablirala na području luksuznog turizma.

Organizacija „Traveller Made” obuhvaća oko 450 turističkih agencija i 3.500 takozvanih kreatora luksuznih putovanja iz 71 zemlje. Bečka turistička zajednica partner je ove međunarodne mreže od 2019. godine, a njezinim članovima pomaže tako što im pruža ideje i daje savjete za putovanje u Beč te ih povezuje sa željenim osobama za kontakt.

Slika 1: Pogled na povijesnu jezgru Beča © WienTourismus/Christian Stemper

Slika 2: Beč ima odličnu ponudu i za luksuzne putnike © WienTourismus/Peter Rigaud


Back to top button