Zdravlje

Obilježava se Svjetski dan atopijskog dermatitisa14. rujna 2023. obilježava se Svjetski dan atopijskog dermatitisa s ciljem podizanja svijesti i razumijevanja atopijskog dermatitisa te ukazivanja poštovanja prema onima koji žive s tom bolešću. Obilježavanje ovog dana potiče sve one koji se bore sa ovom bolešću da podijele svoja iskustva i povežu se sa zajednicom u kojoj žive na način da pozovu na promjene. Atopijski dermatitis je kronična upalna bolest sa simptomima crvenila, osipa i vrlo neugodnog svrbeža kože. Bolest  je neizlječiva i može uvelike utjecati na kvalitetu života bolesnika i njihovih obitelji. Tijek bolesti je takav da se faze pogoršanja i mirne faze stalno izmjenjuju što unosi nemir u živote osoba koje se bore s atopijskim dermatitisom.

Kako bi mirna faza trajala što duže, A-DERMA referentni brend kada je u pitanju emolijentna njega, razvila je potpuno prirodno rješenje za suhu kožu sklonu atopiji EXOMEGA CONTROL liniju, s čak 95% sastojaka prirodnog podrijetla. Formule bez silikona, parfema, mineralnih ulja i kontroverznih sastojaka jamče optimalnu sigurnost za cijelu obitelj, uključujući i novorođenčad.

EXOMEGA proizvodi sadrže tri djelatna sastojka, ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi, Filaxerine i vitamin B3, čije je sinergističko djelovanje usmjereno na prekidanje začaranog kruga u kojem se nalaze bolesnici s atopijskim dermatitisom. Jedinstveni djelatni sastojak biljnog podrijetla, ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi, bogat je flavonoidima i saponinima, a ne sadrži mjerljive proteine. Time je omogućeno protuupalno i imunoregulirajuće djelovanje, a onemogućena je pojava alergijskih reakcija. Filaxerine i vitamin B3 pomažu obnavljanje kožne barijere. Učinkovitost djelatnih tvari pojačana je zahvaljujući BioVect® sustavu, koji olakšava ulazak djelatnih tvari u kožu i povećava njihovu apsorpciju. Samo jedno nanošenje dnevno dovoljno je za brzo poboljšanje stanja kože i smanjenje pojave svrbeži, čime se poboljšava kvaliteta sna, a time i kvaliteta života cijele obitelji.

A-DERMA je razvila tri teksture EXOMEGA CONTROL proizvoda prilagođene svakom tipu kože i za sva godišnja doba: emolijentno mlijeko, emolijentna krema i emolijentni balzam. EXOMEGA CONTROL emolijensi referentni su tretman za suhu kožu i kožu sklonu atopijskom ekcemu. Njihovom se primjenom smanjuje SCORAD indeks za 54 posto* i poboljšava kvaliteta života pacijenata, i to uz samo jedno nanošenje dnevno. Svi EXOMEGA CONTROL proizvodi trenutno i dugotrajno umiruju, hrane i ojačavaju kožnu barijeru. Smanjuju frekvenciju pogoršanja bolesti. Ultra-bogate, bogate i fluidne teksture, lako se nanose, brzo se upijaju s „dry touch“ završetkom za brzo oblačenje. Mogu se koristiti na licu i tijelu.

Na atopijskoj koži ponekad se manifestiraju i alergijske reakcije koje, uz već prisutan osjet neudobnosti, dovode do povećane osjetljivosti i reaktivnosti kože. Upravo za takvu kožu, A-DERMA je formulirala sterilni kozmetički proizvod koji pruža najvši stupanj sigurnosti, EXOMEGA ALLERGO emolijentni balzam. Patentirana tehnologija proizvodnje omogućuje kreiranje proizvoda

bez dodatka konzervansa. Trenutno i dugotrajno umiruje crvenilo i iritacije, hrani i ojačava kožnu barijeru te štiti ravnotežu mikrobioma. Za lice, tijelo i očne kapke. Bez parfema. Ispitan je na koži sklonoj alergijskim reakcijama. Nanosi se jednom dnevno na kožu očišćenu nježnim sredstvom bez sapuna, kao što je EXOMEGA CONTROL ulje za tuširanje.

Povodom Svjetskog dana atopijskog dermatitisa u periodu od 14.-17.9.2023. na sljedećim web shopovima https://mojaljekarna.hr/, https://ljekarne-prima-farmacia.hr/, https://ljekarnaonline.hr/, https://eljekarna24.hr i https://apoteka.hr možete  ostvariti popust od -25% na sve Exomega CONTROL i ALLERGO proizvode.

* Klinička studija na 94 ispitanika koji su koristili EXOMEGA CONTROL mlijeko, kremu ili balzam. Prosječan rezultat za sve tri teksture nakon 22 dana,  uz 1 nanošenje dnevno.

Preporučene maloprodajne cijene:

Exomega Control emolijentno mlijeko/krema/balzam 200 ml, MPC=19,45 € (147,22 kn)

Exomega Control emolijentna mlijeko/krema/balzam 400 ml, MPC=26,49 € (199,59, kn)

Exomega Allergo emolijentni balzam 40 ml, MPC=12,43 € (93,65 kn)

Exomega Allergo emolijentni balzam 200 ml, MPC=25,34 € (190,92 kn)

Za više informacija o A-DERMA proizvodima posjetite:

https://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/a-derma

Pratite nas i na:

IG A-DERMA Hrvatska

FOTO: PROMO

Back to top button