Showbiz

Ovo je najzgodnija Hrvatica! Evo tko je ona i čime je nas je osvojilaNajstariji i najglamurozniji hrvatski izbor ljepote – Kraljica Hrvatske – povodom Međunarodnog dana žena, objavljuje novu Kraljicu Hrvatske – Nikolinu Mirković! Domaćin izbora Kraljice Hrvatske dosadašnjih godina je bio predivan grad Rovinj, koji nosi krunu Mediterana i šampiona hrvatskog turizma te se održavao uz izravni prijenos HRT-a iz Rovinja. Ove godine, radi pandemije koronavirusa, izbor je održan u nešto drugačijem obliku, uz pomoć digitalne audio-video tehnologije. Članovi žirija ipak su imali priliku da uživo upoznaju finalistice na pripremama u Rovinju, gdje su bile na prijemu u poglavarstvu grada Rovinja kod gradonačelnika prof.dr.sc. Marka Pailage, a ugostila ih je i direktorica turističke zajednice grada Rovinja g. Odete Sapač. Završne pripreme su održane krajem godine u hotelu Westin u Zagrebu, a članovi žirija ostatak svog posla odradili su putem video glasanja. Sve kandidatkinje su se predstavile u kupaćim kostimima i u svečanim i zavodljivim haljinama svjetskih modnih kuća Sherri Hill, Alyce Paris, Primavera i cipelama Hegel. Kako bi članovi žirija donijeli svoje finalne odluke, sve natjecateljice su snimile video odgovore na pitanja članova žirija. Popularna pitanja žirija i odgovori na njih nerijetko utječu na finalne glasove i rezultat izbora. Pred članovima žirija nije bio nimalo lagan zadatak s obzirom da su natjecateljice imale dovoljno vremena za snimanje video odgovora.

U ime grada domaćina – Rovinja, pitanje je postavila direktorica TZ gđa. Odete Sapač: „Kojim riječima biste uvjerili potencijalne turiste da je odmor u Hrvatskoj siguran usprkos pandemiji Covid 19?“. Vlasnika Kanaana g. Zvonka Popovića zanimalo je: „Da li bi nešto na sebi promijenili estetskim zahvatom i ako da sta i zašto?“. Kralj Hrvatskih vina, g. Juraj Mihaljević, postavio je kraljevsko pitanje: „Što biste, da uistinu imate kraljevske ovlasti, promijenili da nam društvo i životi budu bolji?“ Vlasnica poliklinike Sara, mr.dr.sc. Sandra Kovačević, stavila je pred djevojke težak izazov: „Da moraš birati između ljubavi i karijere, a ne možeš imati oboje zbog spleta okolnosti, za što bi se odlučila? Potpredsjednika saborskog odbora za sport i mladež i saborskog zastupnika g. Veljka Kajtazi zanimalo je: „Kako ste Vi osobno doživjeli lockdown i “novo normalno” te imate li neku priču vezano za to koju želite podijeliti s nama?“

U velikoj konkurenciji, krunu Kraljice Hrvatske za 2020 godinu osvojila je Nikolina Mirković, 24 godišnja apsolventica ekonomije iz Zagreba, a koja bi da ima kraljevske ovlasti osigurala ravnopravnost između žena i muškaraca te se pobrinula da se žene mogu posvetiti majčinstvu bez straha za radno mjesto i radne uvjete.  A da mora birati između ljubavi i karijere, definitivno bi odabrala ljubav, jer je to glavna emocija koja ju vodi kroz život i motivira za napredak u svakom smislu. Ova prekrasna studentica ekonomije govori engleski, njemački i španjolski, te obožava modu i fotografiju.

Za vrijedne nagrade pobrinuli su se naši dragi glavni pokrovitelji i članovi žirija: g. Zvonko Popović, kralj čipsa i vlasnik Kanaana, mr.dr.sc. Sandra Kovačević vlasnica poliklinike Sara, g. Juraj Mihaljević, kralj hrvatskih vina i vlasnik Iločkih Podruma, najpoznatiji modni brend Sherri Hill oblači Kraljicu Hrvatske, a krunu i nakit je osigurala poznata zlatarna Dodić.

 Kraljica Hrvatske najstariji je izbor ljepote u Hrvatskoj, a o njegovoj prepoznatljivosti govori i činjenica da je najstarija i najnagrađivanija domaća vinarija Iločki podrumi, inspirirana ovom manifestacijom, etiketirala svoje vino i pjenušac nazivom “Kraljica Hrvatske”, a o kvaliteti ovog vina najbolje govori činjenica da se posluživalo za vrijeme kraljevskog vjenčanja. Direkcija Kraljice Svijeta i Kraljice Hrvatske se nadaju kako je ovo bio prvi i posljednji digitalni izbor kraljice. Kako bi idući izbor zasjao u svom punom sjaju u gradu Rovinju uz izravan prijenos na HRTu uvelike rade na pripremama za regionalne izbore od koji bi prvi trebao biti Kraljica Zagreba, pa zatim Kraljica Jadrana, Kraljica Slavonije i Kraljica Dalmacije.

Ovom prilikom direkcija Kraljice Hrvatske poziva sve zainteresirane djevojke da se prijave na ovaj jedinstveni i glamurozni izbor ljepote i osiguraju si nezaboravno iskustvo i predivne uspomene za cijeli život.

Prijave na službenoj web stranici: www.kraljica-hrvatske.hr/prijavi-se.

Fotograf: Josip Čekada i Bojan Zibar

Redakciju pratite na Facebook te Instagramu.

Back to top button