Život

Lički medij napravio europski iskorak: Počela izrada Lika App-a – aplikacija uskoro spremna za download!Lika App, revolucionarna medijska aplikacija koja će zauvijek promijeniti način na koji se informirate o Lici, već je uvelike u izradi. Uskoro dostupna aplikacija koju razvija regionalni medij Lika Club, označava veliki korak naprijed u tehnološkom napretku, ugledu i snazi ovog medija, ali i postavlja standard za poslovanje srodnih lokalnih medija naročito na području ličke regije.

Lika App, prva je lička medijska aplikacija koja donosi značajne promjene ne samo na lokalnoj nego i na hrvatskoj medijskoj sceni, jer tehnički ljestvicu diže vrlo visoko. S obzirom na rijetkost medijskih regionalnih aplikacija u našoj zemlji, Lika App je pozitivan primjer prilagođavanja potrebama tržišta i omogućavanja čitateljima da ostvare lakši pristup informacijama, čak i u područjima gdje su medijski doseg i koncentracija kvalitetnih medija bitno smanjeni.

Aplikacija Lika App čija će jednostavnost omogućiti najbrže, najlakše i najsveobuhvatnije praćenje vijesti iz Like i šire, uskoro će biti dostupna za preuzimanje, a tome se naročito vesele njeni kreatori i tim koji stoji iza projekta.

Kroz ovu aplikaciju pripremamo prilagodbu i kvalitetniju vidljivost tema koje se aktivnije prate na području ličke regije, korigiramo uredničku politiku samog medija, ali i omogućavamo svim partnerima i suradnicima još bolju pojavnost i opcije oglašavanja koje dosad nisu bile moguće. Tim ozbiljno radi na svemu, uskoro ćemo najaviti prve edukacije o medijskoj pismenosti, a paralelno s tim i predstavljanje aplikacije. – kaže Ante Fumić, vlasnik portala.

Izrada aplikacije nastavak je uspješnih poslovnih ostvarenja Lika Cluba kojeg slobodno možemo nazvati malim medijem za velike uspjehe. Naime, prošle godine Lika Club je osvojio nagradu eu. Web Awards 2022. kao najbolji medij u Europi s .eu domenom, dok se aplikacija Lika App razvija uz pomoć Journalism Funda, koji je Lika Clubu na međunarodnom natječaju dodijelio cjelokupna sredstva za njenu izradu. Da je potencijal ovog lokalnog medija prepoznat na europskoj razini najbolje dokazuje činjenica da je, pored 17 projekata, Journalism Fund najveći iznos dodijelio upravo projektu Lika app.

U sklopu projekta članovi tima održat će i niz predavanja o medijskoj pismenosti na području Zagreba i Ličko-senjske županije, kako bi građanima približili kako se informirati i analizirati vijesti u digitalnom dobu. Važan je to dio projekta jer medijska pismenost ovog područja treba značajan vjetar u leđa i ovim projektom to je omogućeno.

Download aplikacije će biti moguć krajem ove godine na Google Playu i Apple Storeu, kada će ona biti i predstavljena javnosti.

FOTO: PROMO

Back to top button