Recept za kremasti rižoto sa Biotta sokom od mrkve Svatko zna skuhati rižu, no mi ćemo vam u današnjem receptu pokazati kako joj dati onaj završni ‘touch’ kako bi bila kremasta kao iz najboljih restorana.. Pridružite nam se u pripremi! 4 porcije (kao prilog): Sastojci: 1 temeljac za pileću juhu 1 šalica BIOTTA SOKA OD MRKVE 2 žlice maslaca 1/2 malog luka, sitno nasjeckanog Krupna sol i mljeveni papar (po ukusu) 1 šalica riže dugog zrna 1/4 šalice suhog bijelog vina (po želji) 1/3 šalice sitno naribanog parmezana (plus za posluživanje) 3 žlice nasjeckanog svježeg peršina Upute za pripremu: Pomiješajte juhu, BIOTTA SOK OD MRKVE i 2 šalice vode u loncu; kuhati na srednje laganoj vatri. Otopite 1 žlicu maslaca u loncu na srednje laganoj vatri. Luk kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekša, 5 minuta. Začinite solju i paprom. Podignite toplinu na srednju; dodajte rižu i kuhajte, miješajući dok zrna ne postanu prozirna oko rubova, oko 3 minute. Umiješajte vino, ako koristite; kuhajte dok se ne upije, oko 2 minute. Dodajte 1/2 šalice mješavine vruće juhe, miješajući drvenom žlicom dok se većina tekućine ne upije. Nastavite dodavati juhu, 1/2 šalice odjednom, miješati dok se ne uklopi i riža ne bude mekana, ali još uvijek malo čvrsta za zalogaj, 25 do 30 minuta. Umiješajte preostalu žlicu maslaca i parmezan. Začinite solju i paprom po ukusu. Ukrasite peršinom i parmezanom. Dobar tek! |

FOTO: PROMO