Život

Kremasti rižoto koji je toliko fin da ga morate probati barem jednom u životu





Recept za kremasti rižoto sa Biotta sokom od mrkve
Svatko zna skuhati rižu, no mi ćemo vam u današnjem receptu pokazati kako joj dati onaj završni ‘touch’ kako bi bila kremasta kao iz najboljih restorana..

Pridružite nam se u pripremi!
  4 porcije (kao prilog):

Sastojci:
1 temeljac za pileću juhu 
1 šalica BIOTTA SOKA OD MRKVE
2 žlice maslaca
1/2 malog luka, sitno nasjeckanog
Krupna sol i mljeveni papar (po ukusu)
1 šalica riže dugog zrna
1/4 šalice suhog bijelog vina (po želji)
1/3 šalice sitno naribanog parmezana (plus za posluživanje)
3 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Upute za pripremu: Pomiješajte juhu, BIOTTA SOK OD MRKVE i 2 šalice vode u loncu; kuhati na srednje laganoj vatri. Otopite 1 žlicu maslaca u loncu na srednje laganoj vatri. Luk kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekša, 5 minuta. Začinite solju i paprom.  Podignite toplinu na srednju; dodajte rižu i kuhajte, miješajući dok zrna ne postanu prozirna oko rubova, oko 3 minute. Umiješajte vino, ako koristite; kuhajte dok se ne upije, oko 2 minute. Dodajte 1/2 šalice mješavine vruće juhe, miješajući drvenom žlicom dok se većina tekućine ne upije. Nastavite dodavati juhu, 1/2 šalice odjednom, miješati dok se ne uklopi i riža ne bude mekana, ali još uvijek malo čvrsta za zalogaj, 25 do 30 minuta.  Umiješajte preostalu žlicu maslaca i parmezan. Začinite solju i paprom po ukusu. Ukrasite peršinom i parmezanom.
Dobar tek!
 
Lorem ipsum

FOTO: PROMO




Back to top button