Život

Kako provesti ove blagdane na drugačiji, ispunjeniji i smisleniji način – savjetuju cure iz MaterieČarobni blagdanski duh u prosincu se može osjetiti na svakom koraku, pa tako i u božićnoj kampanji brenda Materia, kojom vlada razigranost, sveprisutne šljokice i najzelenija matcha. Nit vodilja i glavna filozofija ovog modernog wellbeing brenda je ljubav prema sebi i dugovječnost kroz funkcionalne proizvode, a upravo to je ono što želimo ovog Božića pokloniti svojim najmilijima, ali i sebi.

Božić je tradicionalno vrijeme slavlja, zajedništva i zahvalnosti. Međutim, u našoj potrazi za savršenim blagdanima, često zanemarujemo vlastitu dobrobit, odnosno wellbeing. Ključno je prepoznati da wellbeing obuhvaća više od samog fizičkog zdravlja; proteže se i na naša mentalna i emocionalna stanja.

Ove blagdanske sezone razmislite o usvajanju holističkog pristupa vlastitom wellbeingu. Odvojite vrijeme za aktivnosti koje vas čine sretnima i opuštenima, bilo da se radi o zen trenutku uz šalicu matche, pečenju najdražih kolača ili provođenju kvalitetnog vremena s voljenim osobama.  Ritualna priprema matche omogućuje nam da uzmemo pauzu i poziva da uživamo u trenutku. Za razliku od slatkih blagdanskih napitaka, matcha je zdrav izbor prepun antioksidansa, vitamina i minerala. Zamijenite svoju uobičajenu šalicu kave ili slatku toplu čokoladu za hranjivu matchu, ili za zdravi, zeleni twist matchu uključite u svoje blagdanske poslastice, a u omiljene koktele matcha će unijeti dašak sofisticiranosti i zabave.

Iako je Božić nedvojbeno čarobno vrijeme, može biti i vrlo stresno. Od planiranja svečanih ručkova i večera do pronalaženja savršenih darova, pritisak božićne sezone itekako utječe na naše mentalno i emocionalno zdravlje. Prepoznavanje stresa i upravljanje njime ključno je za opću dobrobit. Dajte prioritet brizi o sebi postavljanjem realnih očekivanja i granica. U redu je reći ne dodatnim obvezama i usredotočiti se na aktivnosti koje su u skladu s vašim vrijednostima i donose vam sreću. Prava bit Božića leži u stvaranju lijepih uspomena, a ne u količini obavljenih zadataka. Ne zaboravite širok osmijeh na licu, toplinu oko srca i zahvalnost za sve lijepo što vam se dogodilo tijekom ove godine.

Dajući prioritet vlastitom mentalnom, emocionalnom i tjelesnom zdravlju, možemo uistinu doživjeti radost i čaroliju Božića u punom smislu riječi. Neka vaši blagdani budu ispunjeni ljubavlju, veseljem i dubokim osjećajem blagostanja, uz šalicu najfinije Materia matche.

Cijeli asortiman brenda možete pogledati na službenom webshopu brenda: www.materia.eu

Modeli: Maja i Zrinka Blažević

Make-up: Sonja Kvesić

Hair: Ante Pažanin

Foto: Senja Vild

Back to top button