Zanimljivosti

Jasminka će oduševiti brojne klince! Svojeg je mačka pretvorila u junaka iz dječjeg svijeta

U moru dječjih slikovnica i knjiga uvijek se pronađe i neka uistinu posebna. Jasminka Šarić osmislila je sjajnu slikovnicu koja će oduševiti školski ali i predškolski uzrast.

Jasminka dolazi iz Vinkovaca, inače je po zanimanju certificirani aromaterapeut, a životni put odveo ju je u smjeru jedne ogromne ljubavi prema kreativnom stvaranju. Upravo je zbog te ljubavi, koja je započela kao hobi, nastala jedna neizmjerno posebna slikovnica imena “Mace u akciji”.

„Prije otprilike godinu dana prijavila sam se na radionicu kreativnog pisanja autorice Jelene Hrvoj. Kroz radionicu smo dobivale zadatke kroz koje smo razvijale maštu, a jedan od zadataka iznjedrio je kratku priču u kojoj je glavni junak upravo moj mačak Žuti. Sama priča stajala je u “ladici” nekoliko mjeseci prije no što smo ju odlučile ilustrirati i objaviti u obliku slikovnice. Naime, ilustrirala ju je upravo Jelena Hrvoj, koja je pored toga što je spisateljica sa 10 izdanih romana i samozatajna, vrlo maštovita slikarica“, otkriva nam Jasminka Šarić koja ovom slikovnicom ne namjerava stati sa pisanjem.

„Mace u akciji“ slikovnica je namijenjena djeci rane predškolske i školske dobi, a prati veselu životinjsku škvadru koja kreće u avanturu spašavanja jajeta iz kojeg bi se svakog trena trebalo izleći malo pile. Kako to u svakoj dobroj priči biva, pametna skupina životinjica vođena mačkom Žutim, nadmudruje zlog štakora Ratka i spašava jedan malen život. Priča podučava djecu važnostima zajedništva i timskog rada, jer uz prijatelje je lakše preskočiti svaku prepreku.

Ako si želite nabaviti svoj primjerak slikovnice, slobodno se javite Jasminki na njezinu Facebook stranicu.

FOTO: PROMO


Back to top button