Život

Iza svake uspješne žene stoji prva jutarnja kava!

Biti žena danas podrazumijeva nekoliko uloga u samo jednom danu. Bile one majke ili poslovne žene ili samo jedno od toga, za sve vrijedi isto pravilo, bude se u zoru, a odlaze spavati tek kad su sve obveze podmirene, djeca zbrinuta, kućanski poslovi obavljeni. Pronaći pet minuta mira većini je luksuz. Zato je prva jutarnja kava mnogima od njih jedino vrijeme koje imaju za sebe.

Tri žene, tri različita načina života i jedna kava

Vedrana Likan (43) vlasnica je i direktorica Colliersa, vodeće konzultantske tvrtke koja se bavi nekretninama i investicijama, majka sedmogodišnje djevojčice i žena čiji dan počinje između 5 i 6 ujutro. Prva stvar koju napravi kad otvori oči odlazak je prema njezinom omiljenom aparatu za kavu. „Pijem duplu kavu s mlijekom i ta prva kava moja je misao vodilja kad navečer legnem u krevet i ujutro se probudim. Tek nakon tog vremena samo za mene, spremna sam za sve obiteljske i poslovne obaveze koje me svaki dan čekaju.“, s osmijehom nam govori žena 2012. godine prema časopisu „Zaposlena“ i Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske.

Za razliku od nje, Matea Pirić (35), direktorica i suvlasnica Naftaline, tvrtke koja se bavi proizvodnjom tekstilnih artikala s tradicijom dugom 38 godina, prvu kavu pije tek kad otpremi svoje klince u vrtić, supruga na posao i kad obiđe proizvodnju koja zapošljava 57 ljudi.


„Tada nastupa samo moje vrijeme, mojih pet minuta mira u hektičnom radnom danu koji počinje u 7 ujutro, a često završava u 19 poslijepodne. Volim taj miris kave koji me smiruje i aromu koja me drži budnom cijeli dan.“, ističe ova mlada žena, majka i poduzetnica.

Svijet medija često podrazumijeva radno vrijeme 24 sata u danu, zato je za Tonkicu Zlački (45), glavnu urednicu svih Miss7 izdanja, vrijeme ono jedino što joj kronično nedostaje. Ustaje u 6 sati, prvo provjeri sva digitalna izdanja kojima upravlja, odgovara na brojne mailove, raspodijeli zadatke svojim suradnicima, odveze devetogodišnju kćer u školu i tek zatim, napravi si prvu kavu. „Pijem produženu kavu s mlijekom i jako mi je važno da je ta prva kava dovoljno snažna i aromatična kako bih izdržala sve izazove koje mi dan donosi.“, komentira ova uspješna žena koja je na vodećim pozicijama u hrvatskim medijima već dva desetljeća.

Tri žene, tri različite karijere, a svaka svoj uspješan dan započinje, snažnom i aromatičnom kavom. Must Espresso Italiano, kava je talijanskog brenda koja osvaja i najzahtjevnija nepca. Ono što Must izdvaja od konkurencije posebna je briga za okoliš u cijelom procesu “od polja do šalice”. U ponudi uz organsku kavu ima i više od 30 blendova kave, u pakiranjima mljevene kave i kave u zrnu te biorazgradive, aluminijske i plastične kapsule kompatibilne s Nespresso® i Dolce Gusto® aparatima.
Sve ih možete nabaviti na www.mustespresso.hr ili u Konzumu i Konzum Kliku, Bio Bio trgovinama, bazzar.hr, na E-kupi, Žuti Klik, također dostupna je i putem Glova i Wolta, a savršen MUST okus jednostavno treba doživjeti!

FOTO: PROMO

Redakciju pratite i na Facebooku te Instagramu


Back to top button