Showbiz

Intendantica zagrebačkog HNK-a u upravnom odboru Opera EuropeIntendantica Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, dr.sc. Iva Hraste-Sočo izabrana je u upravni odbor Opera Europe, najvećeg europskog udruženja opernih i baletnih kuća.

Nakon iznimno uspješnih događanja u suorganizaciji zagrebačkog HNK-a i Opera Europe u ožujku u Zagrebu na kojemu je sudjelovalo više od 70 intendanata, poslovnih ravnatelja, producenata i opernih stručnjaka iz cijelog svijeta, u Beču se od 11. do 14. travnja održala konferencija čiji je glavni fokus bio na razvoju publike.

Gotovo 500 sudionika, redom intendanata, producenata i opernih profesionalaca okupili su se u Beču, kako bi predstavili primjere dobre prakse i razmijenili znanja o ovoj iznimno važnoj temi za budućnost izvedbenih umjetnosti.

Na Generalnoj skupštini Opera Europe održanoj u petak, 12. travnja 2024., dr.sc. Iva Hraste-Sočo izabrana je u upravni odbor, čime se nastavlja pozicioniranje središnjeg hrvatskog kazališta u europskom kulturnom krugu.

Tijekom konferencije, sudjelovala je u panel-raspravi posvećenoj prezentaciji primjera dobre prakse kada je riječ o razvoju partnerskih odnosa s privatnim sektorom, čime su napori HNK u Zagrebu u ovom području prepoznati na europskoj razini — predstavljena je suradnja s tvrtkom Mplus, koji već drugu sezonu daje značajnu podršku unaprjeđenju korisničkog iskustva HNK u Zagrebu.

FOTO: PROMO

Back to top button