Showbiz

Ima nade za simbol stradanja u Sisku! Ovi ljudi žele pomoćiGlazbena škola Frana Lhotke teško je oštećena u potresu koji je 29. prosinca prošle godine pogodio Banovinu, a fotografija mlade violončelistice Sare Kolar obišla je Hrvatsku i svijet te postala simbol stradanja grada Siska.

Na inicijativu komornog trija Crisostomo, Sara Kolar i njeni prijatelji, učenici Glazbene škole Frana Lhotke, dolaze u Zagreb i nastupaju u Hrvatskom glazbenom zavodu, a prihod od ulaznica namijenjen je obnovi škole. Hrvatski glazbeni zavod pokrovitelj je ovog donatorskog koncerta koji će se održati u petak, 21. svibnja u 20 sati.

„HGZ je i sam pretrpio golemu štetu u zagrebačkom potresu, hitnu sanaciju napravili smo zahvaljujući donacijama i sada svim srcem želimo pomoći Glazbenoj školi Frana Lhotke. Već smo ugostili sjajan koncert Lane Janjanin i Matije Dedića na kojem su se prikupljale donacije za područje Sisačko-moslavačke županije, a sada svoja vrata otvaramo mladim glazbenicima iz Siska. Ovo je doista hvalevrijedna inicijativa violinista Krešimira Marmilića i sretni smo što možemo dati svoj doprinos.“ – kaže predsjednica HGZ-a Romana Matanovac Vučković.

Komorni trio Crisostomo kojeg čine Krešimir Marmilić, violina, Matija Štajcar, violončelo i Biserka Krčelić, harfa, na koncertu će izvesti djela Fritza Kreislera: Andantino u stilu Padre Martinia i Johanna Georga Albrechtsbergera: Partita in C za violinu, harfu i violončelo.

Uz violončelisticu Saru Kolar predstavit će se mladi glazbenici Andrej VidovićBarbara SrećkovićMaja BatinjanIvona Konjetić i Petra Kukavica uz podršku svojih nastavnika iz Glazbene škole Frana Lhotke, a na programu će biti djela Rudolfa Matza, Yoshinaoa Nakade, Johanna Sebastiana Bacha, Franza Schuberta i drugih skladatelja. Publiku će uvodnim riječima zahvale pozdraviti ravnatelj škole Tomislav Ivšić.

Prodaja ulaznica online: https://hgz.kupiulaznicu.hr/ i na blagajni HGZ-a radnim danom od 11 – 13 i 18 – 20 sati te jedan sat prije početka koncerta. Informacije o donacijama za obnovu Glazbene škole Frana Lhotke potražite na: https://fran-lhotka.hr/.

Fotografije: arhiv komornog trija Crisostomo i Glazbene škole Frana Lhotke

Back to top button