Zanimljivosti

Henkel pomaže donacijom u proizvodima vrijednom više od 452.000 euraNakon što su nedavne poplave uzrokovale razorne štete diljem Slovenije, Henkel kao društveno odgovorna kompanija, želi pomoći i pružiti podršku svojim zaposlenicima, ali i cijeloj zajednici pogođenoj prirodnom nepogodom. Stoga se Henkel Adria sa svojim sektorima HCB i Hair professional odlučio na velikodušnu donaciju koja uključuje Persil, Weisser Riese, Somat, Pril i Schwarzkopf professional proizvode. Pomoć je stigla i iz Fritz Henkel Fondacije, koja u slučajevima prirodnih katastrofa širom svijeta pruža hitnu pomoć, u vidu novčane podrške sa željom da pomogne Sloveniji koja se suočava s teškim posljedicama nedavnih poplava.

„U ovim teškim trenucima, Henkel želi izraziti solidarnost i podršku. Naša donacija je naš način da pomognemo zajednici. Drago nam je što imamo priliku pružiti pomoć kroz naše proizvode kako bismo zajednici olakšali i pomogli joj da se brže oporavi“, izjavila je Anita Penić Knep, direktorica marketinga HCB, Henkel Slovenija i Henkel Hrvatska.

Donacija je predana Crvenom križu Slovenije i organizaciji Zveze Prijateljev Mladine. „Iznimno sam ponosan što tvrtka Henkel sudjeluje u donaciji svojih proizvoda Crvenom križu Slovenije i organizaciji Zveze Prijateljev Mladine. I ranije smo imali prilike surađivati s ovim organizacijama te nam je uvijek drago kada možemo na neki način pomoći i vratiti zajednici. Nadamo se da će ova donacija barem malo olakšati teške dane koji su zadesili slovenske građane“, izjavio je Gregor Majcen, direktor tvornice Henkel Maribor.

„U ime cijeloga tima Zveze prijateljev mladine Slovenije, zahvaljujemo se Henkelu Slovenija na velikodušnoj donaciji povodom nedavnih razornih poplava. Donaciju, koja uključuje proizvode za pranje rublja i posuđa, obitelji će jako cijeniti. Iznimno je važno da priskočimo u pomoć unesrećenima koliko možemo. Ova podrška će nam omogućiti da u nadolazećim mjesecima lakše ponudimo pomoć onima koji su se našli u teškoj situaciji. Henkel Slovenija, hvala što ste još jednom dokazali da ste odgovorna tvrtka koja brine za zajednicu“, izjavila je Breda Krašna, glavna tajnica organizacije Zveze Prijateljev Mladine.

Predsjednica Crvenog križa Slovenije, mag. Ana Žerjal, ovom je prilikom izjavila: „Crveni križ Slovenije zahvaljuje tvrtki Henkel na donaciji uz pomoć koje smo odmah mogli pomoći mnogim ljudima u Sloveniji koji su bili pogođeni poplavama. Poplave koje su početkom kolovoza pogodile velik dio Slovenije i čije će se posljedice još dugo osjećati i rješavati, ujedinile su nas u duhu solidarnosti. Mnogi su ostali bez svega, ali naši volonteri su od prvog trenutka bili tu spremni pomoći. Osnovna misija Crvenog križa Slovenije je pomoći ljudima kada im je pomoć potrebna, a sretni smo što nam u ostvarenju te misije donacijom pomaže i tvrtka Henkel, čime potvrđuje svoj status društveno odgovorne tvrtke“. Henkel je Crvenom križu Slovenije donirao proizvode u ukupnoj vrijednosti od oko 215 tisuća eura, a organizaciji Zveza Prijateljev Mladine u vrijednosti oko 217 tisuća eura, dok je Fondacija Fritz Henkel donirala 10 tisuća eura svakoj od ovih organizacija te će pomoći donacijom i zaposlenima koji su pretrpjeli štetu zbog poplava. Hair professional, poslovna jedinica tvrtke Henkel, frizerima u Sloveniji donirala je Schwarzkopf professional proizvode u vrijednosti 20 tisuća eura. Ova donacija odražava Henkelovu predanost društveno odgovornom poslovanju i pružanju pomoći u izvanrednim situacijama.

FOTO: PROMO

Back to top button