Život

Alergeni vrebaju u vašem domu, a konačno ih je moguće riješiti

Izlet u prirodu? Respiratorni problem. Boravak na otvorenom? Muke s kihanjem. Druženje u parkovima? Problemi sa sinusima. Sezona alergija u punom je jeku, a nakon boravka vani i izlaganja brojnim alergenima iz okoliša, dom bi trebao biti asocijacija na sigurno, čisto i provjereno. Nažalost, tome nije tako, jer upravo smo u svoja četiri zida izloženi alergenima kroz cijelu godinu, bez obzira na sezonalnost alergena.

Poboljšanje kvalitete zraka u zatvorenom prostoru može pomoći smanjenju alergena u vašem domu te može utjecati na zdravlje dišnih puteva i lakoću disanja kod male djece i beba. Baš zato, istraživanje Njemačkog centra za alergije i okoliš (ZAUM) od posebne je važnosti. Laboratorijsko ispitivanje te ispitivanja u komorama, rezultirala su podatkom da su Philips pročišćivači zraka vrlo moćni u filtriranju štetnih čestica i alergena iz zraka. Ponajviše grinja iz kućne prašine – jednog od najvećih pokretača problema kad su alergije u pitanju.

Samo jedan pritisak gumba dijeli vas od pozdravljanja s kihanjem, s nadraženim sinusima, hrpom iskorištenih papirnatih maramica i s respiratornim problemima uzrokovanim alergijama. Philips Air pročišćivači zraka filtriraju nevidljive viruse, alergene ili onečišćivače u svakom domu kako bi bio čist i siguran što je u proljeće, najjačoj sezoni alergija vijest vrijedna pažnje. U to su se uvjerili i doktor Natko Beck te trenerica Sanja Žuljević. Ususret najjačoj sezoni alergija borbu s istima odlučili su voditi unutar svoja četiri zida.

Alergija na kućnu prašinu spada u alergije koje se najteže liječe. Grinje kućne prašine smatraju se uzročnicima, a u stambenim prostorijama svakodnevno nastaje barem šest miligrama prašine po kvadratnom metru. Takva je “alergena matematika” posebno opasna za alergičare i astmatičare no, čak i ako ne osjećate direktni utjecaj na zdravlje, higijena zraka u prostoriji iznimno je važan čimbenik očuvanja zdravlja. Da bi čist i svjež zrak postao vaša svakodnevica, Philips Air Purifierpročišćivači, koji imaju savršeno osmišljen sustav filtriranja idealan su izbor za svaki dom, ali i poslovni prostor. Dok predfilter uklanja velike čestice poput ljudske kose ili dlaka kućnih ljubimaca, drugi filter s aktivnim ugljenom uklanja štetne plinove i neugodne mirise te filtrira finu prašinu i dim cigareta, dok antibakterijska funkcija i funkcija uklanjanja plijesni njegovih organskih antibakterijskih materijala uklanja klice i plijesan. Filter NanoProtect HEPA certificirala je i Europska organizacija za istraživanje alergija, a uz sve to, Philips pročišćivači elegantni su i dizajnirani da se besprijekorno uklope u svaki interijer.

Uvriježeno je mišljenje da smo alergijama izloženi kad boravimo vani, u prirodi i da lako prepoznajemo “okidače” za naše borbe s alergijama no problem uglavnom nastaje u vlastitom domu. Zahvaljujući inovaciji iz Philipsa, više ne.

FOTO: PROMO


Back to top button